Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

Καλή Παναγιά!


 του καθηγητή Ηλία Φιλιππίδη

Αγαπητοί φίλοι, επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ χρησιμοποιώντας αυτή την ευχή του Λαού μας.

Ως μαχητικός κοινωνιολόγος, πώς λέμε «της μαχομένης δικηγορίας» ή «γιατρός της πρώτης γραμμής» ή «μονάδα μετώπου», προσωπικά αισθάνομαι, ότι δεν είμαι απλώς δίπλα στον Λαό, ότι δεν ενδιαφέρομαι απλώς για τον Λαό αλλά ότι είμαι ένα ενεργό κύτταρο αυτού του Λαού, με την απαραίτητη πάντα διευκρίνιση, ότι δεν είμαι ενταγμένος σε κανένα κόμμα ούτε ονειρεύομαι τα έδρανα της Βουλής.

 ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ. Αυτό μας διδάσκει η φωτογραφία του Έλληνα ζωγράφου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΡΟΥΧΗ, ο οποίος ζωγράφισε στο Μέτωπο της Αλβανίας (1940-41) την Παναγία της Νίκης, όπως του την περιέγραψε ένας στρατιώτης, από το όνειρο που είχε δει. Η εικόνα αυτή έγινε προσκύνημα. Το μάθαιναν οι στρατιώτες και έρχονταν να προσκυνήσουν. 

Τα θαύματα του Ελληνισμού γίνονταν με τον συνδυασμό τεσσάρων ειδών πίστεως: πίστη στον εαυτό μας, πίστη στον Λαό μας, πίστη στον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, πίστη στα Άγια του Έθνους μας. 

Το ότι είμαστε επιστήμονες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες ή κοινωνικοί παράγοντες, αυτό δεν μας διαχωρίζει από τον Λαό  μας, όπως νομίζουν ότι έχουν αυτό το δικαίωμα όχι μόνο το διεφθαρμένο πολιτικό μας σύστημα αλλά και πολλοί κουλτουριάρηδες και όλοι οι δογματικοί μεταμοντέρνοι και ημιμαθείς, συμπλεγματικοί επιδειξίες του εξυπνακισμού, του δικαιωματισμού και της εθνικής αποδομήσεως, οι οποίοι παριστάνουν τους πεφωτισμένους και διεθνοποιημένους εκλεκτούς αποστόλους του παγκοσμίου μέλλοντος και οι οποίοι απαξιώνουν τον ΛΑΟ μας, ότι είναι δήθεν καθυστερημένοι ιθαγενείς. Θα "σωθούμε" λένε, μόνο αν γίνουμε "Ευρωπαίοι"! Ταυτίζουν την ευρωπαϊκότητα και τον διεθνισμό με την πρόοδο και την ελληνικότητα με την προνεοτερική καθυστέρηση.

Αυτό που χρειάζεται ο Ελληνισμός, είναι να γίνουμε ιεραπόστολοι μιάς νέας ελληνικής ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ. Ένα νέο Ξεκίνημα του Ελληνισμού απαιτεί, όπως έχουμε γράψει στο ιστολόγιό μας «Ελληνολογία», μία στρατηγική τριών στόχων: 

 α. ένα ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ (ΝΕΔ), συνειδητό, ανοικτό στις σύγχρονες εξελίξεις αλλά με στέρεες ανθρωποκεντρικές και οικουμενικές διαχρονικές αξίες. Ο ΝΕΔ θα αποτελεί την ιδεολογική και αξιακή βάση της σύγχρονης Ελληνικής ταυτότητας. Χρειαζόμαστε μία έρριζη και όχι άριζη εθνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

β. μία πορεία ενημερώσεως και ενεργοποιήσεως του Λαού μας. Πρέπει να αφυπνίσουμε τις δημιουργικές και συνεργατικές δυνάμεις και παραδόσεις του Λαού μας. Πρέπει να γίνει συνείδηση, κοινός τόπος όλων μας, ότι η διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού δεν είναι το πολιτικό σύστημα ούτε το κράτος,  είναι ο ΛΑΟΣ μας.

γ. χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις με ηθική και υπευθυνότητα, για να αντικαταστήσουν το ανίκανο, διεφθαρμένο και εξηρτημένο πολιτικό σύστημα, που έχει υποθηκεύσει την Ελλάδα για 100 χρόνια.

 Οι φωτιές ήλθαν να τσουρουφλίσουν τον Λαό μας, ενώ διαρκούν οι φωτιές των Μνημονίων, που οι συνέπειες τους θα διαρκέσουν αρκετές δεκαετίες. Η Ελλάδα έχει καταντήσει να είναι μία αποικία χρέους. Λογικά το μέλλον της Ελλάδας, κατ' επέκτασιν και του Ελληνισμού, δεν προβάλλει ως ελπιδοφόρο. 

Ο τορπιλισμός της ΕΛΛΗΣ στο ιερό νησί της Τήνου από τους φασίστες του Μουσολίνι έκανε τον Λαό μας να στρέψει το βλέμμα του προς την Μάνα του Ουρανού, την ΠΑΝΑΓΙΑ μας, η οποία θέρμαινε τις ψυχές των Ελλήνων στρατιωτών στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας και εμφυσούσε τον ενθουσιασμό, την αποφασιστικότητα και την ομοψυχία σε όλο τον Ελληνισμό.

Αυτό πρέπει να γίνει για άλλη μία φορά, γι’ αυτό παρακαλούμε την Παναγιά μας αλλά και αυτό της υποσχόμαστε, διότι αυτή την φορά ο ΛΑΟΣ μας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του μέλλοντος και της υπάρξεώς του στα χέρια του!

ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ λοιπόν μαζί με τον ΛΑΟ μας!

 

 

1 σχόλιο:

  1. Ας (επι)μείνουμε στην "νέα ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" νομίζω:
    http://www.hellenologia.com/2020/06/blog-post.html?m=1 : "Αυτό που χρειάζεται ο Λαός μας για την συσπείρωση και την ενεργοποίηση του είναι μία νέα ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία:...".
    Το, "χρειάζονται νέες πολιτικές δυνάμεις...", απλά θα επιβεβαιώσει την ανενόχλητη κυριαρχική επίδραση (σε αρχές-ιδεολογία-συμπεριφορές) του ισχυρότερου προπύργιου του εποικοδομήματος, δλδ του δεδομένου (και ο νοών νοείτω) αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτισμού. ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ταυτοχρονα και κόμμα(ΑΣΥΜΒΑΤΟΣ ΔΥΙΣΜΟΣ), θα φερει ενα νεο "ε.πα.μ" (επαμ-μετωπο με σωστή διακήρυξη, που εντος πεντε μηνων μετατραπηκε σε επαμ-κομμα), πραγμα νομοτελειακά προκαθορισμένο και καθόλου ζηλευτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή