Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Μία «Reunion» στον Όλυμπο.

 


 

 

 Οι θεοί του Ολύμπου ανησυχούν για την κατάσταση στην Ελλάδα  Μία κρίσιμη συνεδρίαση στον Όλυμπο.

Του Ηλία Φιλιππίδη:

1.   Οι τρεις πραγματικότητες

Υπάρχουν περισσότερες πραγματικότητες. Και γιατί να μην υπάρχουν; Εδώ λένε, ότι υπάρχουν περισσότερα σύμπαντα. Αποδεδειγμένα υπάρχουν περισσότερες γεωμετρίες: Η ευκλείδεια και οι μη ευκλείδειες. Οι αστροφυσικοί έχουν βρει εφαρμογές μη ευκλείδειας γεωμετρίας στο σύμπαν.

Η άποψή μας είναι, ότι υπάρχουν τρεις πραγματικότητες στον κόσμο του ανθρώπου: η τωρινή ή τρέχουσα πραγματικότητα, η ουτοπική και η οραματική ή μεταβατική πραγματικότητα . Όλες οι μεγάλες αξίες, όπως η ελευθερία, η ισότητα, η δικαιοσύνη, αποτελούν πραγματικότητες στο ποσοστό που λειτουργούν, ως σταθερές αξιακές αναφορές στην ζωή μας αλλά και παραμένουν ταυτόχρονα και πάντα ουτοπικές, διότι δεν επιτρέπεται, ποτέ μα ποτέ, μία τρέχουσα πραγματικότητα να ισχυρισθεί, ότι τις έχει φθάσει.  

Η οραματική ή μεταβατική πραγματικότητα είναι η κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την εφαρμογή των μεγάλων ουτοπιών στο πλαίσιο ενός φαντασιακού σχεδίου, που λέγεται όραμα. 

Ενώ είχα εμπλακεί στα αδιέξοδα ενός οραματικού σχεδίου για το μέλλον του Ελληνισμού, ενεργοποιήθηκε το υπόστρωμα του συλλογικού υποσυνειδήτου από τα κατάβαθα της συνειδήσεώς μου και ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει διόδους. Έτσι δημιούργησε ένα φαντασιακό σκηνικό με την μορφή ενός – υποτίθεται – άγνωστου έργου του Θόδωρου Αγγελόπουλου με τον τίτλο «Reunion στον Όλυμπο».

2.   Η «Reunion» στον Όλυμπο.

Μετά την διάλυση της ομάδας του Ολύμπου, η τάξη του Δωδεκαθέου έπειτα από πολλούς αιώνες, λόγω της κρισιμότητας της καταστάσεως στην Ελλάδα, ζήτησε από τον θεό του Άδη, τον Πλούτωνα να τους επιτρέψει μία ολιγοήμερη εκδρομή στον Όλυμπο, για να πραγματοποιήσουν μία «Reunion», να θυμηθούνε τα παλιά και να συζητήσουν την κατάσταση.

Ο λόγος της εκτάκτου συναντήσεως είναι η ανησυχία που τους προκαλούν οι ειδήσεις από την Ελλάδα για την γενική κατάρρευση κράτους, πολιτικού συστήματος και κοινωνίας, με μεγαλύτερο πρόβλημα, την δημογραφική κατάρρευση. Ο ελληνικός πληθυσμός μειώνεται ραγδαία και η τάση είναι η εξαφάνιση του Ελληνισμού έπειτα από 6.000 χρόνια εντυπωσιακής πορείας, εκ των οποίων τα 4.000 ήταν τα χρόνια των θεών της Μυθολογίας. Το καλό είναι, ότι στην μετά θάνατον ζωή οι Έλληνες ξεπερνούν επιτέλους τους μακροχρόνιους διχασμούς και τις εμφύλιες συγκρούσεις τους και αναζητούν την επικοινωνία και την σύγκλιση. Εξάλλου τα στρατόπεδα της μετά θάνατον ζωής είναι τρία και όχι δύο. Είναι ο Παράδεισος, ο Άδης και η Κόλαση. Στον Παράδεισο πηγαίνουν κατευθείαν μόνο όσοι έζησαν μία άγια ζωή, δηλ. από υποδειγματική και πάνω. Στον Άδη πηγαίνουν οι περισσότεροι Έλληνες από αμνημονεύτων χρόνων. Τα Δημοτικά μας τραγούδια μιλούν για τον «Άδη» και τον «Κάτω κόσμο». Στον Άδη γίνεται η διαλογή. Με δημοκρατικές ψηφοφορίες οι Έλληνες του Άδη αποφασίζουν για την τύχη του κάθε νεοαφικνούμενου συμπατριώτη τους. Το ενδιαφέρον είναι, ότι όλοι λένε οι ίδιοι τι έχουν κάνει στην ζωή τους, δεν μπορούν να κρυφτούν. ‘Έτσι οι προδότες στέλνονται με ισόβια στην Κόλαση, που είναι στο υπόγειο του Άδη, οι απατεώνες και οι αναίσθητοι καταδικάζονται με παραμονή στην Κόλαση ανάλογα με την βαρύτητα των πράξεών τους και των συνεπειών των πράξεών τους. 

3.   Η ειδική σύσκεψη για την Ελλάδα.

Όταν η ομάδα του Δωδεκάθεου έφθασε στην κορυφή, πήρε ο καθένας την θέση που είχε τον παληό καλό καιρό απολαμβάνοντας το φως του Ολύμπου και την επιβλητική θέα. Την άλλη ημέρα η θεά Αθηνά πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει την ομάδα στο διαμέρισμά της σε ειδική σύσκεψη για την Ελλάδα. Ο Ερμής ανέπτυξε την έκθεση που είχε συντάξει για την κατάσταση στην Ελλάδα, με βάση τις πληροφορίες που είχε συλλέξει. Το Συμβούλιο των Θεών απεφάσισε να μην ενημερωθεί ο Δίας, διότι η ηλικία του δεν του επέτρεπε να υποστεί έναν τέτοιο συγκλονισμό.

Η όλη κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική. Ο πληθυσμός συνεχώς συρρικνώνεται. Στην δεκαετία 2011-2020 οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 200.000 περίπου και άλλοι 500.000 νέοι άνθρωποι, κάτω των 40, με μεγάλο ποσοστό πτυχιούχων, έφυγαν για το εξωτερικό. Μέχρι τις αρχές του άλλου αιώνα δεν θα υπάρχουν πλέον Έλληνες στην Ελλάδα.  Στο σημείο αυτό η Θεά Αθηνά, εμφανώς ταραγμένη, διέκοψε την ενημέρωση του Ερμή και στραφείσα προς τον Απόλλωνα, τον Θεό της μαντικής και της λογικής τάξεως, τον ερώτησε, εάν τα στοιχεία περί του προβλεπτού χρόνου εξαφανίσεως των Ελλήνων αποτελούν  δημοσιογραφικές υπερβολές και καταστροφολογίες ή πρόκειται για ελέγξιμα επιστημονικά στοιχεία. Την διαβεβαίωσε, ότι δυστυχώς πρόκειται για απολύτως επιστημονικά στοιχεία, τα οποία μπορούν να ελεγχθούν στατιστικώς και κοινωνιολογικώς. Πρόκειται για επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία εξάγονται με μαθηματικές καταμετρήσεις και συγκρίσεις του αριθμού των γεννήσεων με τον αριθμό των θανάτων κατ’ έτος. Ακόμη και μαθητές Γυμνασίου μπορούν να κατανοήσουν πλήρως το πρόβλημα: ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα σήμερα είναι μόνο 1,3 παιδιά ανά γυναίκα στην παραγωγική ηλικία, ενώ απαιτούνται 2, 11 παιδιά, για να διατηρείται σταθερός ο πληθυσμός. Έτσι προκύπτει, γιατί κάθε 35-40 χρόνια που είναι η διάρκεια μίας γενεάς, ο πληθυσμός της Ελλάδας σχεδόν υποδιπλασιάζεται.

Η Αθηνά ρώτησε τον Απόλλωνα, εάν η Ελλάδα μπορεί να μείνει μία άδεια χώρα, όταν ούτε η φύση ούτε η ιστορία δέχονται τα κενά.

Ο Απόλλων συμφώνησε και συνέχισε, ότι μπορεί να φαντασθεί διάφορα σκηνάρια για το μέλλον της Ελλάδας, όπως το Plan B. Για την περίπτωση που η Ελλάδα μείνει με μερικές μόνο εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους, η Βρετανία, η οποία ως γνωστόν, ανήκει στις χώρες που κάνουν σχέδια για τα επόμενα εκατό χρόνια, θα προωθήσει την πρόταση, για να μετατραπεί όλη η Ελλάδα σε μία τεράστια (ή ό,τι τέλος πάντων θα έχει απομείνει μέχρι τότε) Disney Land της Αρχαίας Ελλάδας. Την οργάνωση της χώρας σε υπαίθριο μουσείο θα αναλάβει βεβαίως το Βρετανικό Μουσείο, το οποίο θα κηρύξει την Ελλάδα σε προαύλιο χώρο του.

Αυτό το υπαίθριο Μουσείο Ελληνικών αρχαιοτήτων θα φέρει το όνομα του Λόρδου Ελγιν, η χώρα θα μετονομασθεί σε ELGINLAND (Ελγκιλλανδία). Απέναντι από την Ακρόπολη θα στηθεί προς τιμήν του ένα τεράστιο άγαλμά του, λόγω του εξαιρετικού ενδιαφέροντός του για τις ελληνικές αρχαιότητες και της μοναδικής συμβολής του στην σύνδεση της Βρετανίας με την αρχαία Ελλάδα.   

Έκπληκτη η Αθηνά ρώτησε τον Απόλλωνα: Μα είναι δυνατόν να γίνουν αυτά που λες;

Απόλλων: «Αθηνά μου, εάν θεωρείς αυτό το σκηνάριο ως απίθανο, τότε θα παρουσιάσω στην σύναξή μας ένα άλλο ενδεχόμενο, το οποίο έχει τις περισσότερες πιθανότητες να συμβεί, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να επενδύσω τις μαντικές μου ικανότητες. Πρόκειται για το πλέον εφιαλτικό σκηνάριο, τοPlanΑ».  

Ο Απόλλων αφού πήρε μία βαθειά ανάσα, συνέχισε:  «Με βάση τα όσα στοιχεία μας γνωστοποιήθηκαν, μπορώ να εικάσω, ότι, όταν ο πληθυσμός της Ελλάδας θα έχει κατέβει στα τρία εκατομμύρια, δεν θα μπορούμε να μιλάμε πλέον για βιώσιμη κοινωνία και βιώσιμο κράτος. Αυτό υπολογίζω να συμβεί γύρω στο 2070.

Αν όμως στους υπολογισμούς μας προσθέσουμε και τον παράγοντα των μεταναστών, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μουσουλμάνοι και οι οποίοι καθοδηγούνται από φανατικούς ιμάμηδες, οι οποίοι εχθρεύονται γενικώς τον Δυτικό πολιτισμό και είναι εντελώς απρόθυμοι να ενστερνισθούν το ελεύθερο πνεύμα του Ελληνικού πολιτισμού, τότε χωρίς να είμαστε μάντεις, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι, ότι στην κομβική δεκαετία του 2060-2070, οι Έλληνες θα αποτελούν ήδη μειοψηφία και οι μουσουλμάνοι από υποβαθμισμένες χώρες του Τρίτου κόσμου θα είναι η πλειοψηφία. Οι πλουσιότεροι Έλληνες, τα ελεύθερα πνεύματα, οι ανήσυχοι νέοι και πολλές γυναίκες θα εγκαταλείψουν την χώρα. Στην Ελλάδα θα μείνει ένας κοινωνικά κατώτερος πληθυσμός, όπου θα κυριαρχούν οι μικτοί γάμοι, με οικογένειες, οι οποίες βαθμιαίως θα ισλαμοποιούνται πλήρως».

Στο σημείο αυτό ο Απόλλων στρέφεται προς την Αθηνά: «Φίλτατη Αθηνά, αισθάνομαι την υποχρέωση να σε προετοιμάσω, αλλά όταν το σκέπτομαι, χάνω τον ύπνο μου. Λογικά υπάρχει το ενδεχόμενο σε κάποια ιερή επέτειο των Μουσουλμάνων να απαιτήσουν οι «πιστοί», ως απόδειξη της επικρατήσεως του Θεού πάνω στους «απίστους», την μετατροπή του Παρθενώνα σε τζαμί. Αυτό μπορεί να γίνει π.χ. το 2.122, όταν η Ελλάδα θα έχει ισλαμοποιηθεί πλήρως και όταν οι Μουσουλμάνοι θα εορτάσουν τα 1.500 χρόνια της «Εγίρας» [Την φυγή του Μωάμεθ από την Μέκκα στην Μεδίνα το έτος 622].

Μόλις το άκουσε αυτό η Αθηνά, λιποθύμησε. Αμέσως ο Ήφαιστος πήρε το δυνατό φυσερό του και της έκανε αέρα, μέχρι που συνήλθε.

Η Αθηνά ζήτησε συγνώμη που δεν μπόρεσε να κρατήσει την ψυχραιμία της και συμπλήρωσε: «Καταλαβαίνετε τον πόνο, που θα μου προκαλούσε μία τέτοια εξέλιξη. Απόλλωνα, σε παρακαλώ να ολοκληρώσεις την εισήγησή σου. Πρέπει να έχουμε μία πλήρη εικόνα της καταστάσεως, προτού πάρουμε τις αποφάσεις μας».

Απόλλωνας: «Το μόνο που έχω να συμπληρώσω, είναι η σύνδεση των δύο σχεδίων, του Plan A και του Plan B. Το Plan A-B αποτελεί ένα δεύτερο εναλλακτικό Βρετανικό σχέδιο. Με την εξαφάνιση των Ελλήνων οι Βρετανοί θα αισθάνονται ως οι κληρονόμοι του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Έχουν αναδείξει πολλούς γλωσσολόγους και ελληνιστές με τελευταίο τον Ρόντρικ Μπίτον.  Μετά τον εξισλαμισμό της Ελλάδας και την μετατροπή της σε τουρκική επαρχία μιάς νέας Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Βρετανοί που ξέρουν να τα βρίσκουν με τους Τούρκους, θα μεθοδεύσουν την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε ο Έλγιν. Θα αγοράσουν και θα μεταφέρουν ολόκληρο τον Παρθενώνα σε ένα προάστιο του Λονδίνου. Επομένως η τελική επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα θα γίνει επί βρετανικού εδάφους…».

Η Αθηνά τον διέκοψε: « Αρκετά, δεν μπορώ να ακούω άλλα, να δούμε τι θα κάνουμε».

4.   Η εισήγηση της Ήρας.  

Οι Θεοί κοίταζαν ο ένας τον άλλο συγκλονισμένοι και αμήχανοι. Δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τότε η Άρτεμις, που είχε εμπειρίες από την προϊστορική εποχή, πρότεινε να καλέσουν την Ήρα σαν μεγαλύτερη που ήταν, μια και δεν ήθελαν να καλέσουν τον Δία.

Έγινε και ένα διάλειμμα, μέχρι να έλθει η Ήρα και να πιούν λίγο νέκταρ με παγάκια, για να συνέλθουν. Μόλις ήλθε η Ήρα, οι παριστάμενοι Θεοί την υποδέχθηκαν με μία ελαφρά υπόκλιση, η Αθηνά την έβαλε να καθίσει δίπλα της και ο Απόλλωνας ανέλαβε να κάνει μία περίληψη των ήδη λεχθέντων.

Η Ήρα έδειχνε εκνευρισμένη με αυτά που άκουσε και  ήταν έτοιμη να ρίξει την ευθύνη στον Δία αλλά σκέφθηκε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη είχαν οι ίδιοι οι Έλληνες: «Αχ, αυτοί οι Έλληνες» ξέσπασε, «άλλοτε σοφοί και άλλοτε ανόητοι, άλλοι σοφοί και άλλοι ανόητοι, οι ίδιοι και σοφοί και ανόητοι. Την μία δόξα τω Θεώ και την άλλη βοήθα Παναγ…» Σταμάτησε, κατάλαβε ότι αυτό ήταν αναχρονισμός. Είχε συγχυσθεί πολύ. 

Ο Απόλλωνας πήρε τον λόγο, για να της δώσει τον χρόνο να ηρεμήσει: «Ποτνία Ήρα, αυτό που αναζητούμε για να βοηθήσουμε τους Έλληνες, είναι ένα Plan C. Υπάρχει; Μπορείς να σκεφθείς κάτι από την πείρα σου;».

Η Ήρα προσπάθησε να συγκεντρωθεί, αισθανόταν το βάρος της ευθύνης να πέφτει απάνω της. Από την κορυφή του Ολύμπου έριξε το βλέμμα της στην γραμμή του ορίζοντα, σαν να έψαχνε κάτι. Κάποια στιγμή προσήλωσε το μάτι της. Οι παριστάμενοι θεοί κατάλαβαν, ότι η σκέψη της ήδη ταξίδευε σε παλαιές εμπειρίες της στο νησί του Πέλοπα, την Πελοπόννησο. Με το μάτι θώπευσε τους λαμπρούς ναούς της στην Ολυμπία και στο Άργος. 

Αφού ήπιε λίγο νέκταρ, με φωνή γεμάτη συγκίνηση είπε: «Οι Έλληνες είναι ένας λαός με αντιφάσεις: έχουν δυνατό μυαλό και ακόμη πιο δυναμικό ψυχισμό, σε σημείο, που αδυνατούν να τον ελέγξουν. Γι’ αυτό είναι ασταθείς, έχουν διακυμάνσεις. Αυτό που μπορεί να τους κρατήσει σε σταθερή πορεία μέσα στον χρόνο, είναι τα πρότυπα, πρότυπα προσώπων, πρότυπα ιδεών. Όταν μία κοινωνία περνάει κρίση, όταν χάνει τον προσανατολισμό της, τότε το πρώτο που ζητάμε, είναι μία σταθερή τρόπιδα [Καρίνα πλοίου], που είναι η συνείδηση, αυτή ανάγει τους ανθρώπους σε πρότυπα και τις έννοιες σε ιδανικά.

Σε παλαιότερη εποχή, που και τότε οι άνθρωποι είχαν προβλήματα, ζούσε ένας νέος από την Θήβα. Ήταν πολύ δυνατός. Με τα χέρια του νικούσε τα πιο άγρια ζώα. Διαδιδόταν, ότι ήταν γιός του Δία και γι’ αυτό τον μισούσα και έκανα πολλές προσπάθειες να τον σκοτώσω. Όμως ο κόσμος τον αγαπούσε, διότι έτρεχε, όπου οι άνθρωποι χρειάζονταν βοήθεια. ‘Όταν πέθανε, ο Δίας τον ανέβασε στον Όλυμπο και τον έκανε θεό. Μετάνιωσα για την έχθρα που του είχα, συμφιλιωθήκαμε και τον έκανα και εγώ παιδί μου.

Ο Ηρακλής δοξάσθηκε περισσότερο από κάθε άλλον άνθρωπο στην Γη, όχι γιατί μπορεί να ήταν γιός του Δία, πολλά παιδιά έσπειρε ο προκομένος ο άνδρας μου ούτε γιατί ήταν δυνατός, δεν ήταν ο μοναδικός αλλά διότι ενσάρκωνε το πρότυπο της ελληνικής φιλοτιμίας, του εθελοντισμού και του αθλητισμού. Θεωρείται ο ιδρυτής των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Ηρακλής είναι το πρότυπο της ανθρώπινης και κοινωνικής προσφοράς, αγωνιζόταν για την ανθρωπιά, την δικαιοσύνη και την πρόοδο των ανθρώπων, ελευθέρωσε τον Προμηθέα και απάλλαξε τους ανθρώπους  από τον τρόμο που τους προκαλούσαν άγρια ζώα και τέρατα, όπως η Λερναία Ύδρα και οι Στυμφαλίδες όρνιθες. Ο κόσμος λάτρεψε τον Ηρακλή, διότι ξεπέρασε τον εγωϊσμό, την ιδιοτέλεια και τον πειρασμό της κυριαρχίας και έθεσε την δύναμη του στην υπηρεσία των ανθρώπων. Είναι αυτός που δίδαξε τους ανθρώπους ότι η κάθε δύναμη δεν είναι σκοπός αλλά το μέσο, για να υπηρετούμε τις αξίες της αρετής. Το έμβλημα του Ηρακλή ‘Η δύναμη για την αρετή’ έκανε τους ανθρώπους να συνδέσουν τον Ηρακλή με εμένα και όχι με τον εγωκεντρικό άνδρα μου, παρά το ότι εγώ τον καταπολεμούσα. Το όνομά του σημαίνει τον αφοσιωμένο στην Ήρα. Ηρακλής σημαίνει το κλέος (δόξα) της Ήρας.

Πιστεύω, ότι αν ο άνδρας μου δεν τιμωρούσε τον Προμηθέα, επειδή χάρισε στους ανθρώπους την φωτιά και την γνώση και αν είχε ως πρότυπο τον Ηρακλή, μπορεί η ιστορία να μας έστελνε στην σύνταξη αλλά όχι με απαξιωτικό τρόπο».

Αθηνά: « Ένδοξη Ήρα, η πείρα σου είναι μοναδική. Μας βοήθησες να κατανοήσουμε τις διαχρονικές ρίζες του προβλήματος αλλά και τις δυνατότητες να το αντιμετωπίσουμε στο σήμερα. Το ζήτημα είναι, πώς θα μπορέσουμε να αναβιώσουμε το πρότυπο του Ηρακλή στην εποχή μας. Στην εποχή του Ηρακλή η έννοια της προόδου εκδηλωνόταν ως σύγκρουση μεταξύ της ιδιοτελούς δυνάμεως και της ανιδιοτελούς προσφοράς και φιλοτιμίας. Το ίδιο δείχνει και η σύγκρουση της Αντιγόνης με τον ηγεμόνα Κρέοντα. Όμως τα πρόσωπα της αντιπαραθέσεως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άτομα, δεν προβάλλεται κάποια ομαδική δράση.

Αυτό που χρειάζονται οι σημερινοί Έλληνες είναι να μάθουν να συνεργάζονται και να δρούν συλλογικά. Χρειάζονται Ηρακλείς ως καταλύτες κοινωνικών πρωτοβουλιών…».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Εστία, η πιο ήρεμη από τους θεούς και τις θεές, η προστάτιδα του σπιτιού και της οικογενειακής ζωής: «Εμείς του Ολύμπου δεν έχουμε πλέον την ευθύνη για την Ελλάδα αλλά μαθαίνουμε, ότι ο ελληνικός λαός έχει αφεθεί στην τύχη, στερείται πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας..».

Συμπληρώνει ο Ποσειδώνας: «Η αγαπημένη και ένδοξη Ελλάδα μας έχει καταντήσει σήμερα ένα ακυβέρνητο καράβι που πλέει σε αχαρτογράφητα νερά χωρίς πυξίδα. Πώς θα επιβιώσει μέσα στον διεθνή ανταγωνισμό;».

Συνεχίζει ο Άρης: «Όσα άκουσα μέχρι τώρα, με έπεισαν, ότι τελικά έχω και εγώ υποχρέωση να τοποθετηθώ. Για πρώτη φορά στην ζωή μου διαπιστώνω, ότι οι συνθήκες   στην Ελλάδα σήμερα συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά τριών αρνητικών καταστάσεων:

α. της αποικιοκρατικής κατοχής

β. της εμπολέμου πολιορκίας και 

γ. της εθελούσιας υποτέλειας ή του νέου ραγιαδισμού.

Η Ελλάδα από γεωπολιτικής πλευράς και μόνο έχει μεγάλη αξία. Το πρόβλημα είναι , ότι οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν βλέπουν την Ελλάδα ως χώρα αλλά ως χώρο και έχουν συνέχεια απαιτήσεις χωρίς να προσφέρουν ως αντάλλαγμα την ασφάλεια, μόνο λόγια και αβεβαιότητα».

Αθηνά: « Τα προβλήματα της Ελλάδας είναι πολλά. Η Ελλάδα είναι ένας πολυτραυματίας. Ίσως την άλλη φορά θα πρέπει να καλέσουμε και τον Ασκληπιό. Θα παρακαλέσουμε τον πατέρα μας, τον Δία, να ζητήσει από τον αδελφό του, τον Πλούτωνα, να μας αφήσει μερικές ημέρες ακόμη, για μία δεύτερη συνεδρίαση. Πάντως μέχρι στιγμής κρατάμε την πρόταση της σεβαστής Ήρας για την προτροπή προς τους Έλληνες να δημιουργήσουν όσο γίνεται περισσότερες Ηράκλειες πρωτοβουλίες, ως εστίες βάσεως χωρίς εξάρτηση από πολιτικά κόμματα. Δεν πρέπει να κάνουν το λάθος να περιμένουν να εμφανισθεί πρώτα η κοινωνική διαθεσιμότητα, διότι θα χάσουν πολύτιμο χρόνο. Πρέπει να προηγηθεί η σπορά. Αυτό που έκαναν ο πατρο-Κοσμάς ο Αιτωλός και ο Ρήγας Βελενστινλής, τα δύο μεγαλύτερα στρατηγικά μυαλά και μεγαλομάρτυρες  του Νεότερου Ελληνισμού ήταν η σπορά της Ηράκλειας πρωτοβουλίας τους. Η νέα επανάσταση για την ολοκλήρωση της απελευθερώσεως και της αναγεννήσεως του Ελληνισμού θα πρέπει και μπορεί να αρχίσει από εστίες οραματικής πρωτοβουλίας».

Αυτά είπε η Αθηνά και έκλεισε την συνεδρίαση.  

Ο πρακτικογράφος (24-10-23) Ηλίας Φιλιππίδης είναι συγγραφέας. Έχει διατελέσει πανεπιστημιακός κοινωνιολογίας και νομικός. 

 

 

 

 

2 σχόλια:

  1. Πρωτόγνωρο αφηγημα με όλες τις αλήθειες που εμπεριέχει !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ. Ο σκοπός μας είναι η ενημέρωση και αφύπνιση του ελληνικού λαού.

      Διαγραφή