Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Ιδρύθηκε το Διεπιστημονικό Κέντρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»



Ιδρύθηκε το Διεπιστημονικό Κέντρο Ερευνών και Μελετών
Οικουμενικού Ελληνισμού
«ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
με έδρα την Αθήνα.
Πρώτος πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Δρ, κοινωνιολογίας
ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Ο πρόεδρος καθηγητής Ηλίας Φιλιππίδης απηύθυνε προς τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα Μέλη του Κέντρου το παρακάτω μήνυμα:

Αγαπητοί συνεργάτες,
Εκλεισε ο κύκλος της προετοιμασίας του έργου μας. Ίσως για πολλούς από εμάς αυτό να είναι το έργο της ζωής μας και με την έννοια, ότι όχι μόνο το ΚΕΝΤΡΟ μας με σύμβολο τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ θα μείνει μακράν της κομματικής πολιτικής δράσεως αλλά διαχρονικώς και όλα τα μέλη του, ιδρυτικά και μεταγενέστερα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την εκλογή μου ως προέδρου και για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Πιστεύω, ότι το έργο μας θα είναι συλλογικό με ενσωματωμένες δύο μορφές ιδιαιτερότητας:

Η μία είναι η θεσμική ιδιαιτερότητα με βάση τις αρμοδιότητες εκάστου και η άλλη είναι η ιδιαιτερότητα της προσωπικής προσφοράς εκάστου.
Η αρχή μας θα είναι ΟΡΑΜΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ-ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ-ΕΝΟΤΗΤΑ.

Χαίρομαι που το Κέντρο « Ι. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ » μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω τον καθένα από εσάς και να εκτιμήσω τις ικανότητες και τον ζήλο σας. Δεν πάμε να δικαιολογήσουμε την ίδρυση του ΚΕΝΤΡΟΥ ούτε μόνο να δικαιώσουμε την μνήμη του ΠΡΩΤΟΜΑΣΤΟΡΑ και ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑ του παθογενούς Ελλαδικού κράτους. Πάμε να γράψουμε ιστορία, να ξεκινήσουμε από την αρχή την πορεία του Νεότερου Ελληνισμού, με άροτρο ένα ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟ.

Τα 200 χρόνια της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και η κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας το 1922 αποτελούν φοβερές προκλήσεις αλλά και ένα βροντερό κάλεσμα προς τον ΛΑΟ μας και ολόκληρο τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ όπου γης για αναστοχασμό και συσπείρωση. Ο Ελληνισμός έχει εισέλθει σε μία εσχατολογική κατάσταση γενικής παρακμής. Μόνο οι δημογραφικοί δείκτες φθάνουν, για να μας πείσουν, ότι μέχρι τις αρχές του επόμενου αιώνα δεν θα υπάρχουν πλέον Έλληνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μόνο στα ράφια των βιβλιοθηκών, όσων πανεπιστημίων δεν θα έχουν ασπασθεί την Πολιτική ορθότητα που αποτελεί το Δυτικό "Ισλάμ" και ίσως και σε κάποια μουσεία κέρινων ομοιωμάτων, ενώ ο διαχρονικός Ελληνικός πολιτισμός θα έχει κηρυχθεί οριστικά νεκρός, έπειτα από μία λαμπρή πορεία τουλάχιστον 5.000 ετών.

Δεν θα γίνουμε εμείς οι νεκροθάπτες του Ελληνισμού, έστω κα αν οι διάφορες ηγεσίες μας με την διάβρωσή τους και πολλοί Έλληνες με την αδιαφορία τους "ανεπαισθήτως" μας οδηγούν προς στο νεκροταφείο της ιστορίας.
Δεν θα το επιτρέψουμε.
Ετοιμασθείτε για τον Αγώνα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗΣ! 

Ο Θεός και οι Αγωνιστές πρόγονοί μας να είναι μαζί μας!

Με εκτίμηση προς όλους
Αθήνα, 5 Ιουλίου 2021
Ηλίας Φιλιππίδης

2 σχόλια:

  1. Ηλία, Συγχαρητήρια!!!
    Με εκφράζεις ΑΠΟΛΥΤΑ.
    Κώστας Βατόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στον σεβσστό φίλο καθηγητή Ηλία Φιλιππίδη, με ευχες και ελπίδα να πραγματωθεί απο το Διεπιστημονικό Κέντρο Ι.Κ. η παρακάτω κρισιμότατη και άκρως υλοποιήσιμη πρόταση, "Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019
    Για μία τριλογία της Δημοκρατίας
    Του Ηλία Φιλιππίδη".

    ΑπάντησηΔιαγραφή