Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΜΙΚΗ ΜΑΣ, να τα εκατοΚΑΙστήσεις!!!


                   Θερμές ευχές

      από τον ιστότοπο της ΕΛΛΗΝΟΛΟΓΙΑΣ 
   του Ηλία Φιλιππίδη και 
   της Αργυρής (Ρούλας) Ζουριδάκη.
   Αθήνα, 28 Ιουλίου 2015

    ΥΓ. Ως ιδρυτές του ιστότοπου της ΕΛΛΗΝΟΛΟΓΙΑΣ, ως μέλη της Σπίθας ΟΡΑΜΑ του Πειραιά, αλλά και ως Έλληνες που θέλουμε να ακολουθήσουμε τα αχνάρια που αφήνεις στην πορεία του Ελληνισμού μέσα στην ιστορία, επίτρεψέ μας, να σου στείλουμε το ακόλουθο μήνυμα:
Μίκη μας, ανήκεις στον διαχρονικό Ελληνικό πολιτισμό, στην ιστορία και τον παγκόσμιο πολιτισμό.
Δεν ανήκεις στην συγκυρία με την έννοια ότι:
     · Δεν είσαι ο άνθρωπος μιας συγκεκριμένης  εποχής που θα περάσει μαζί της. Αποτελείς μια  διαχρονική προσφορά και ένα διαχρονικό  παράδειγμα.
     · Έφθασες στην εποχή μας, μια εποχή παρακμής  ακόμη και για μας, πόσο μάλλον για σένα. Όμως  αυτό δεν σημαίνει, ότι εσύ θα πρέπει να  περιορισθείς στις επιλογές, που θέλει να σου ορίσει η μίζερη συγκυρία της εποχής μας.
     · Όσο και αν είναι βέβαιο, ότι εσύ θα επιλέξεις την καλύτερη επιλογή, δεν πρέπει να περιορίσεις το όραμα σου για το μέλλον της Ελλάδας και του κόσμου μέσα στα όρια της συγκυρίας.
     · Φέρνεις μέσα στην ψυχή σου και πάνω στο κορμί σου τον καϋμό της ενότητας της αριστεράς και της παλλαϊκής ενότητας του Λαού μας. Σήμερα όμως αυτοί οι στόχοι ούτε μπορούν να συνυπάρξουν, όπως την εποχή του ΕΑΜ, ούτε να περιορισθούν στα δεδομένα της τρέχουσας αριστεράς. Ο χρόνος και το αίμα που κύλισε στο ποτάμι της ιστορίας του 20ου αιώνα, μας δίδαξε, ότι άλλο πράγμα είναι ο Κουμμουνισμός και η Αριστερά και άλλο πράγμα ο Μαρξισμός. Όσο και αν τέμνονται, δεν ταυτίζονται και όποιος τα ταυτίζει, εμποδίζει την ιστορία των λαϊκών αγώνων να προχωρήσει. Άλλο πράγμα είναι η Αριστερά και άλλο το δογματικό ναρκισσιστικό και τελικά αντιλαϊκό και σεκταριστικό ΚΚΕ.
     · Χρειαζόμαστε ένα νέο κόμμα της αριστεράς, το οποίο θα στηρίζεται στην αυτοδιαχείριση, την ελευθερία, την πρωτοβουλία και την δημοκρατία και όχι στην στρατοκρατία και την δαρβινική αντίληψη της πολιτικής μαζικότητας του Μαρξισμού-Λενινισμού.
Μίκη μας, όπως έχεις πει, χρειαζόμαστε ένα παλλαϊκό, πατριωτικό, δημοκρατικό και κοινωνικό κίνημα, το οποίο θα πλημμυρίσει και θα γονιμοποιήσει όλη την Ελλάδα. Αυτό το κίνημα πιστεύουμε, ότι θα αναβιώσει τις διαχρονικές ελληνικές παραδόσεις, οι οποίες είναι και οικουμενικές: τον κοινοτισμό, τον ανθρωπισμό και τον πολιτισμό.
Ο διαχρονικός ελληνικός πολιτισμός είναι το μόνο ανάχωμα κατά τω
ν 
δυνάμεων της παγκοσμιοποιήσεως, της παγκόσμιας δικτατορίας και του μετανθρωπισμού. Αυτός ο Αγώνας προϋποθέτει την ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ του Ελληνικού πολιτισμού και αυτό είναι το μεγάλο σου Όραμα και η μεγαλύτερη προσφορά σου στον ελληνικό και τον παγκόσμιο πολιτισμό: η πρότασή σου για την καθιέρωση της Ελλάδας ως κέντρου του παγκόσμιου πολιτισμού.
     Μίκη μας, δύο Εθνεργέτες έχει γνωρίσει ο σύγχρονος Ελληνισμός : τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ και τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. Ετσι θα σε βλέπουμε και έτσι πιστεύουμε, ότι θα σε καταγράψει η Ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου