Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 



ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 

ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ  

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ 

 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ 

ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ Δρα ΗΛΙΑ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ          για την ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟ της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Όταν έρχεται αυτή η ημέρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον γίνονται ένα. Όλος ο Ελληνισμός όπου γης γίνεται ένα. Αυτή είναι η διαχρονικότητα της ιστορίας και η συσπειρωτική δύναμη της εθνικής ταυτότητας.

Όμως, όταν ζούμε μέσα σε ένα κόσμο γενικευμένου ανταγωνισμού και αβεβαιότητας, όπου μόνο το χειρότερο διεκδικεί την θέση του προβλεπτού μέλλοντος, όπου η δύναμη των όπλων, η διαίρεση και τα συμφέροντα επιδιώκουν να καθιερωθούν ως οι νέες μοίρες της ανθρωπότητας και της τύχης των λαών, έρχεται από το βάθος της Ιστορίας το όραμα του προφήτη Δανιήλ: «εμετρήθης, εζυγίσθης και ευρέθης ελλιπής».

Πώς κρίνουν αλήθεια εμάς οι πρόγονοί μας, τί να λένε για μας έπειτα από 201 χρόνια ελληνικής ελευθερίας; Τίποτε δεν είναι δεδομένο ούτε και για μας. Διακόσια χρόνια τώρα και δεν έχουμε λύσει κανένα από τα βασικά προβλήματα, που πρέπει να έχουν ξεπερασθεί για να θεωρούμαστε μία σύγχρονη  κοινωνία μέσα σε ένα ασφαλές κράτος.

Ο αγώνας για την ιστορική καταξίωση συνεχίζεται και είναι μακρύς. Είχαμε εφησυχάσει, ότι μπαίνοντας στην ΕΕ, οι άλλοι θα λύνουν και τα δικά μας προβλήματα. Τελικά οι «άλλοι» μας φόρτωσαν και τα προβλήματα των δικών τους τραπεζών. Είμαστε ένα υποθηκευμένο κράτος για 100 χρόνια!

Χρειαζόμαστε έμπνευση και δύναμη για να πάμε κόντρα στο ρεύμα του χρόνου που μας οδηγεί στην έξοδο από την σκηνή της ιστορίας, συνυπολογιζομένου και του δημογραφικού προβλήματος.

Το πνεύμα του 1821 είναι το πνευματικό φρούριο του Νεότερου Ελληνισμού. Αυτό αντέχει, εμείς μπορούμε;

 Χρόνια πολλά και δυνατά!

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2022

ΗΛΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ  

Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου 

Ερευνών και Μελετών Οικουμενικού Ελληνισμού

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου