Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Πάρ’ την στον γάμο σου, να σου πει και του χρόνου!


 


του Ηλία Φιλιππίδη, Καθηγητή κοινωνιολογίας, νομικού

Μια στο καρφί και μια στο πέταλο, δόξα τω Θεώ, βοήθα Παναγιά! Αυτές είναι δύο άλλες παροιμίες, που σκεφθήκαμε για τον τίτλο αυτού του άρθρου. Αφορμή είναι οι τελευταίες δηλώσεις της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κ. Σακελλαροπούλου.

Στις 29 Μάϊου η κ. Σακελλαροπούλου  συμμετέσχε στις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια 2021» στον Μυστρά. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε με εξαιρετικά λόγια τόσο την ηρωική θυσία του τελευταίου αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου όσο και την πιστοποίηση της ελληνικής μας ταυτότητας από τον φιλόσοφο Γεώργιο-Πλήθωνα Γεμιστό.

Για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο ανέφερε, ότι ο τελευταίος λόγος στους συμπολεμιστές του, η θυσία του και ο θρύλος του Μαρμαρωμένου βασιλιά καταγράφησαν «στο συλλογικό υποσυνείδητο» του λαού μας, συντήρησαν «την εθνική συνείδηση μέσα στους αιώνες» και συνέβαλαν «στην Επανάσταση του 1821 και τη δημιουργία της σύγχρονης Ελλάδας».

Μόλις είπαμε Δόξα τω Θεώ, η Πρόεδρός μας αρχίζει να μαθαίνει την ιστορία μας, το εκκρεμές γύρισε πάλι στο main stream της άρχουσας νέο-φιλελεύθερης, μεταμοντέρνας και πολυεθνικής ιδεολογίας.

Στις 4 Ιουνίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην νέα Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας «EUROBANK». Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μπροστά για την οικογένεια» με σκοπό, όπως λέει η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος και την αντιμετώπισή του».

Στην ομιλία της η κ. Σακελλαροπούλου προέβη σε μία πλήρη και αντικειμενική ανάλυση του προβλήματος:

«Ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Ο πληθυσμός της Ελλάδας γερνάει. Από το 2011 η χώρα μας έχει μπει σε μία νέα φάση, πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρόνια. Οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης πολλοί Έλληνες, ιδίως νέοι, εγκαταλείπουν τη χώρα αναζητώντας καλύτερη τύχη στο εξωτερικό. Η ικμάδα του έθνους αποξηραίνεται».

Στην συνέχεια η κ. Σακελλαροπούλου απαριθμεί τις συνέπειες:

«Είναι προφανές, ότι οι επιπτώσεις αυτής της εξέλιξης θα είναι καταλυτικές σε μία σειρά από ζητήματα, όπως η γεωπολιτική θέση της χώρας, οι αναπτυξιακές της δυνατότητες, η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού, η ισορροπία των γενεών».

Φαντάζομαι, ότι οι παριστάμενοι θα αισθάνθηκαν ανακούφιση και ελπίδα, ότι επιτέλους το πολιτικό σύστημα της χώρας αντελήφθη τον αυτοκτονικό χαρακτήρα του προβλήματος, ειδικά όταν ακούει την κ. Σακελλαροπούλου να τονίζει την σημασία της Πρωτοβουλίας:

«Για τους λόγους αυτούς θεωρώ πολύ ουσιαστική την πρωτοβουλία σας, να αναδείξετε το δημογραφικό ζήτημα ως εθνική προτεραιότητα. Θεωρώ επίσης ιδιαίτερα σημαντική την εστίαση [της Πρωτοβουλίας] στις ακριτικές περιοχές της χώρας μας».

Ενώ λοιπόν οι παριστάμενοι θα ήταν έτοιμοι να σηκωθούν όρθιοι, για να χειροκροτήσουν την Πρόεδρό μας, την άκουσαν να καταλήγει: «Είναι τέλος αναγκαίο, να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών… Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας»!

Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι. Άλλο πράγμα είναι το θέμα της κοινωνικής εντάξεως των αιτησάντων άσυλο μεταναστών, αφού βεβαίως διακοπεί για πάντα η ροή άλλων μεταναστών, διότι δεν μπορεί η χώρα μας να εντάξει οικονομικά ούτε αυτούς που ήδη έχουν μπει και άλλο πράγμα είναι η «ανανέωση» του πληθυσμού, η οποία συνεπάγεται συνέχιση των ροών.

Η εύκολη λύση του δημογραφικού προβλήματος μέσω των μεταναστευτικών ροών θα σημάνει, όχι μόνο την εξαφάνιση των Ελλήνων, αλλά και την ισλαμοποίηση της χώρας μας καθώς και την επιστροφή της στην εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, προς δόξαν του εορτασμού των 200 χρόνων της Παλιγγενεσίας!

Η Ελλάδα χρειάζεται και άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, αλλά παν’ απ’ όλα μία οικουμενική πανστρατιά του Ελληνισμού με συγκεκριμένο στόχο τον διπλασιασμό του πληθυσμού της Ελλάδας μέχρι το τέλος του αιώνα.

Θα δεχόταν η Πρόεδρός μας να τεθεί επικεφαλής μιάς τέτοιας εκστρατείας;

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα POLITICAL, αρ. φ. 142, Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου