Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Πότε θα γίνουν εκλογές;

Του καθηγητή Ηλία Φιλιππίδη


Είδηση! είδηση!

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2010 ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Γιώργος Παπανδρέου (κοινώς Γιωργάκης) ακολουθώντας τις συμβουλές των επικοινωνιολόγων του, επέλεξε το ακριτικό Καστελόριζο ως βαθεικόνα (φόντο), για να εκμεταλλευτεί τον συναισθηματισμό και τον πατριωτισμό των Ελλήνων προκειμένου να μας ανακοινώσει, ότι μας πέρασε στον λαιμό την θηλιά του πρώτου Μνημονίου κάτω από τον τεχνοκρατικό τίτλο «Προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης»!...

Ακολούθησε και δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο.

Σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι του καραβιού «Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ» ένας «ατρόμητος» καπετάνιος, ο Αλέξης Τσίπρας. Υπάρχει ένα κοινό σημείο ανάμεσα στους δυο αυτούς καπετάνιους: η απόλυτη άγνοια κινδύνου! Με αυτό το σπάνιο προσόν για πολιτικούς οι δύο αυτοί πρωθυπουργοί μας υπέγραφαν με ψυχραιμία ό,τι χαρτί τους έβαζαν κάτω από την μύτη τους.

Όμως να μην είμαστε άδικοι. Ο Γιωργάκης ήξερε καλά αγγλικά, αφού αισθανόταν περισσότερο Αμερικανός παρά Έλληνας. Άρα μπορούσε να διαβάσει τι υπέγραφε και να καταλαβαίνει τι του έλεγαν. Αντιθέτως ο Αλέξης ως ατίθασος μαθητής του Δεκαπενταμελούς απαξιούσε να μάθει αγγλικά. Ακόμη και ως αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολιτεύσεως εξακολουθούσε να θεωρεί τα αγγλικά ως την πρώτη υποχώρηση απέναντι στον καπιταλισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, η οποία αλλοιώνει ακόμη και υποσυνείδητα τις ακέραιες επαναστατικές συνειδήσεις…

Που να καταλάβει λοιπόν ο Αλέξης τι υπέγραφε και τι του ζητούσαν! Γι’αυτό η ιστορία αναγνωρίζοντας την αθωότητα του επιφυλάσσει σε αυτόν το τιμητικό δικαίωμα να είναι αυτός που θα μας βγάλει από την δουλεία των Μνημονίων.

Μπορεί ο Αλέξης να μην μπόρεσε να παίζει αυτός την λύρα και να κάνει τους Δανειστές «να χορεύουν πεντοζάλι», αξιώνεται όμως να είναι αυτός που μας ανακοινώνει, ότι «το όνειρο γίνεται πράξη, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια ήλθε η ημέρα που η χώρα βγαίνει από τα προγράμματα επιτροπείας». Αυτά είναι τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Αλέξης στην «πρόβα»,που έκανε απευθυνόμενος στους Καλύμνιους την ημέρα των Θεοφανίων.

Ο Αλέξης κατάφερε να στείλει από την Κάλυμνο περισσότερα μηνύματα. Το πρώτο είναι, ότι τον θέλουν για πρωθυπουργό όχι μόνο οι Αμερικανοί, η Μέρκελ και ο Μακρόν αλλά και το Άγιο Πνεύμα! Η έκπληξη που προκαλεί η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι τίποτε μπροστά στην επιφοίτηση ενός άθεου από το Άγιο Πνεύμα.

Προφανώς επιβεβαιώνεται ο διαχρονικός μακαρισμός: «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»…

Το δεύτερο μήνυμα είναι ότι θα έλθει πάλι στα Δωδεκάνησα. Είπε: «γιατί από τα Δωδεκάνησα μπήκαμε [στα Μνημόνια] θα έρθω στα μέρη σας για να το γιορτάσουμε [εννοεί την έξοδο] μαζί».

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Τον Αύγουστο λοιπόν αυτού του σωτηρίου έτους ο Αλέξης θα επισκεφτεί το Καστελόριζο, για να απευθύνει προς τους Έλληνες αλλά και όλο τον αγωνιούντα καπιταλιστικό κόσμο, ότι το πείραμα πέτυχε και το πειραματόζωο, η Ελλάς, απελευθερώνεται από το κλουβί του!

Τι απομένει για την ολοκλήρωση του αριστερού «success story»;

Οι εκλογές τον Σεπτέμβριο 2018, προτού η Ελλάδα υποχρεωθεί να υπογράψει το 4ο Μνημόνιο, με ένα βεβαίως, «απαλό» όνομα, από αυτά που διαθέτουν μπόλικα οι τεχνοκράτες… Ο Αλέξης θα χρησιμοποιήσει το επιχείρημα, ότι, τώρα που «βγήκαμε», θα ήταν αυτοκτονία, οι Έλληνες να ψηφίσουν κόμματα, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν, είναι το πώς μπαίνουμε στα Μνημόνια.

Ελπίζει να πείσει…

Υ.Γ. Όσοι αμφιβάλλουν, για το τι ακολουθεί μετά τον Αύγουστο, ας ρίξουν μια ματιά στον κατάλογο των δόσεων που μας περιμένουν, μαζί με τα χρεολύσια ( 2021-18.125, 2022-33.362, 2023-28.737, 2024-24.505 κλπ.)

filippidis103@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου