Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το ΟΧΙ επανάληψη του 1940;

                  
      του καθηγητή κοινωνιολογίας Ηλία Φιλιππίδη
1. Η ιστορία επαναλαμβάνεται;
    Λέγεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται αλλά ως φάρσα.
    Όμως η Ελληνολογία ως μακροκοινωνιολογία του Ελληνισμού, εφαρμόζοντας ως βασικό κανόνα της το αξίωμα του Αντισθένη «Αρχή σοφίας ονομάτων επίσκεψις», διαφοροποιεί τον χαρακτήρα της ιστορικής επαναλήψεως, οπότε:
α. όταν ο ίδιος ο άνθρωπος παίρνει την πρωτοβουλία κατ’ ουσίαν να αντιγράψει ένα ιστορικό δεδομένο και μάλιστα να το σκηνοθετήσει πολιτικά ως αναβίωση της ιστορίας, τότε η ιστορία τον εκδικιέται και επιστρέφει μεν αλλά ως γελοιοποίηση προσώπων και καταστάσεων. Μια τέτοια ουρανομήκης γελοιοποίηση απετέλεσε η «αναβίωση »του Ρωμαϊκού μεγαλείου από τον επίδοξο αυτοκράτορα Μπενίτο Μουσσολίνι!
    Το παράδειγμα του Μπενίτο έχει σχέση ιδιαίτερα με την Ελλάδα, διότι η ιστορία «χρησιμοποίησε» στην περίπτωση του την πατρίδα μας, για να εφαρμόσει τον αμείλικτο κανόνα της.
β. όταν το ιστορικό γεγονός δεν αποτελεί αντιγραφή και μίμηση, όταν δεν είναι ένα ιδεολογικό επικάλυμμα, όταν δεν αποτελεί μία εξωτερική επίκληση της ιστορίας, αλλά αποτελεί έκφραση μιας αναπαραγόμενης εσωτερικής εντελέχειας, τότε κάθε επανάληψη μπορεί να είναι εξίσου πειστική και εξίσου καταστροφική.
    Το φαινόμενο αυτό μπορεί να αφορά είτε ένα φυσικό γεγονός, όπως είναι η έκρηξη ενός ηφαιστείου ή ένα ιστορικό γεγονός, όπως οι δύο Παγκόσμιοι πόλεμοι και η νέα προσπάθεια της Γερμανίας να πάρει εκδίκηση για τις δύο ήττες της και να εγκαθιδρύσει στον Ευρωπαϊκό Νότο και την Ανατολική Ευρώπη το Δ΄ Ράιχ, ως τον επιδιωκόμενο «Ζωτικό χώρο» (Lebensraum) της ανώτερης φυλής των Γερμανών!
Ο κομπλεξικός ρατσισμός, ο επιθετικός εθνικισμός, η νέα βαρβαρότητα σε όλο τους το μεγαλείο, αλλά επιμελώς καλυμμένα κάτω από τον μανδύα των «αγορών» και της «Ευρώπης»!!
2. Οι αναλογίες του 2015 με το 1940!
        Διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν δυο εντυπωσιακές ομοιότητες ανάμεσα στο Β Παγκόσμιο πόλεμο και την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, η οποία μόνο ως εμπόλεμη μπορεί να χαρακτηρισθεί.
    Η πρώτη είναι η γερμανοποίηση της Ευρώπης. Ο Χίτλερ έλεγε, ότι ο σκοπός του πολέμου είναι μία «Νέα Τάξη πράγματων στην Ευρώπη». Το όνειρο του Χίτλερ γίνεται πραγματικότητα σήμερα από μία κόρη πάστορα, η οποία μεγάλωσε σε ένα κράτος (την κομμουνιστική Ανατ. Γερμανία), το οποίο στήριζε την ύπαρξη του πάνω στην βεβαιότητα, ότι είχε κατορθώσει όχι μόνο να αλλάξει την πορεία της γερμανικής ιστορίας αλλά και τον χαρακτήρα των ίδιων των Γερμανών!...
    Σήμερα το κράτος αυτό όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά το χειρότερο είναι ότι η αλαζονική ενωμένη Γερμανία επαναφέρει στην συνείδηση της το πρόγραμμα του Χίτλερ. Η μόνη διαφορά είναι ότι τότε οι Γερμανοί θεωρούσαν ως υπανθρώπους τους Εβραίους και τους Σλάβους, σήμερα υπάνθρωποι είναι οι Ευρωπαίοι του Νότου και ιδιαίτερα οι Έλληνες …….
    Η δεύτερη ομοιότητα είναι η αναβίωση της πολιτικής του Χίτλερ απέναντι στην Ρωσία.Ήδη έχει αρχίσει ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος κατά της Ρωσίας, αυτή την φορά με συμμάχους τους Αμερικανούς.
     Το σχέδιο του νέου Πολέμου εκτυλίσσεται σε διακριτά στάδια. Το πρώτο στάδιο αφορά τα θεωρούμενα «ορθόδοξα προγεφυρώματα» της Ρωσίας. Η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε και οι Σέρβοι κτυπήθηκαν στρατιωτικά. Η Ελλάδα ισοπεδώνεται με τις οικονομικές ερπύστριες του «Προγράμματος διάσωσης», το οποίο έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε αποικία χρέους .
    Το δεύτερο στάδιο αφορά την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσεως. Βερολίνο και Ουάσιγκτον αναμένουν και προετοιμάζουν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν «ανθρωπιστικά» κατά της Ρωσίας, όπως το έκαναν κατά της Σερβίας χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τους Αλβανούς και ενώ μας έλεγαν ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τα σύνορα, τώρα μας πιέζουν να αναγνωρίσουμε την ανεξαρτησία του Κοσόβου!...
     Για δεύτερη φορά οι Έλληνες αντιστέκονται στην γερμανική επέλαση προς την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Εχει αρχίσει η επίθεση στο ελληνικό προγεφύρωμα, όχι μόνο οικονομικά αλλά και ιδεολογικά, με επιχειρήματα, όπως: «Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», «Οι Ευρωπαίοι θέλουν το καλό μας».
Eτσι για δεύτερη φορά οι Έλληνες γίνονται η αιτία για την καθυστέρηση της νέας επιχειρήσεως «Μπαρμπαρόσσα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου