Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα;


του καθηγητή Δρα Ηλία Φιλιππίδη

1. Τα δεδομένα

Το πρόβλημα της Ελλάδας μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ολική κατάρρευση, ολικό black out. Η Ελλάδα είναι ένας πολυτραυματίας.

Η ολική κατάρρευση της Ελλάδας οφείλεται:

1.1. Στον γενικό χαρακτήρα της κρίσεως που περνάμε , διότι:

  • η κρίση είναι πολλαπλή, δημοσιονομική, οικονομική , θεσμική και πολιτική
  • δεν υπάρχει ορατή έξοδος
  • δεν γνωρίζουμε , εάν όλες οι συνέπειες θα είναι ανατρέψιμες
  • δεν γνωρίζουμε, εάν οι εσωτερικές μας αδυναμίες καταλήξουν και σε κάποιες εθνικές απώλειες Πάντως το θετικό στο σημείο αυτό είναι, ότι αυξάνει η ετοιμότητα αντιδράσεως στις προκλήσεις των Τούρκων και λόγω της εναρμονισμένης αποτρεπτικής πολιτικής, που ακολουθούν οι έλληνες υπουργοί Εξωτερικών και Εθνικής άμυνας.

Η είρωνεία της τραγωδίας μας είναι, ότι η απροκάλυπτη επιθετικότητα του Ερντογάν μας υποχρεώνει και μας δίνει επιχειρήματα να ανεξαρτητοποιήσουμε από την γενική πολιτική του ξεπουλήματος της πατρίδας μας δυο βασικούς στυλοβάτες της εθνικές μας υποστάσεως και ανεξαρτησίας, που είναι :

  • οι αμυντικοί μας μηχανισμοί για την διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας και
  • το εθνικό φρόνημα αντιστάσεως στις τουρκικές πιέσεις. Αυτό το φρόνημα περνά και στην Κύπρο και ενισχύει τις εκεί πατριωτικές δυνάμεις.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Έλληνες και όσοι αγαπούν την Ελλάδα , είναι ότι τα μέτωπα, στα οποία δίνουμε την μάχη της εξασφαλίσεως της εδαφικής μας ακεραιότητας είναι συνολικά τρία :

  • η τουρκική πίεση για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης
  • η εσκεμμένη αδιαφορία των «Δανειστών» και της ΕΕ για τα ειδικά προβλήματα άμυνας της Ελλάδος και τις αυξημένες ανάγκες της και
  • οι διεθνιστικές ιδεοληψίες κομματικών στελεχών και της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και των εθνομηδενιστών δεξιών και αριστερών διανοουμένων, οι οποίοι πιστεύουν στην ανάγκη καταργήσεως των συνόρων, τόσο και για τους μετανάστες όσο και για τους στρατούς.

Οι διεθνιστές αριστεροί επιτίθενται με πάθος κατά του τρίπτυχου:
ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ- ΣΥΝΟΡΑ-ΣΤΡΑΤΟΣ , χωρίς καθόλου διάκριση ανάμεσα στον πατριωτισμό και τον ιμπεριαλισμό, την επιθετικότητα και την άμυνα, τα σύνορα-τείχη και τα σύνορα σεβασμού της υπάρξεως και της ιστορίας τον κάθε λαού. Ο σεβασμός των συνόρων είναι προϋπόθεση ειρήνης και όχι εμπόδιο για την συνεργασία των λαών.

1.2. Στην σύνδεση ( βραχυκύκλωμα) των αιτίων και των συνεπειών της κρίσεως που περνάμε, με τα μακροπρόθεσμα ελαττώματα του Έλληνα, τα βασικότερα των οποίων είναι ο ατομοκεντρισμός, καθώς και η έλλειψη συλλογικότητας και προγραμματισμού.

Για να αντιδράσει ο Έλληνας σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται να εντοπίσει μέσα του και να ενεργοποιήσει όλα τα θετικά του στοιχεία, τα οποία διαχρονικώς υπερτερούν και να διαμορφώσει ένα νέο ανθρωπολογικό υποκείμενο και πρότυπο , με το οποίο θα δώσει την μάχη για την συνολική επανεκκίνηση του Ελληνισμού.

2. Τι μπορούμε να κάνουμε;

Χρειάζεται ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο-Όραμα δράσεως με πολλαπλά επίπεδα τόσο λόγω των επιμέρους παράλληλων στόχων όσο και λόγω της πιεστικής ανάγκης για παράλληλες ταχύτητες , διότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο χρόνος.

Τα επίπεδα αυτά είναι :

  • γενική ενημέρωση και αφύπνιση και ενεργοποίηση του Λαού με μια οριζόντια δράση χωρίς τα κόμματα και χωρίς πολιτικές φιλοδοξίες και με πρότυπο την Φιλική Εταιρεία.
  • δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων ή συσπείρωση υπαρχόντων με αρχές τον πατριωτισμό, την εθνική ανεξαρτησία, την δημοκρατία την κοινωνική δικαιοσύνη και την πρόοδο.
  • ενεργοποίηση των Τοπικών κοινωνιών για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος
  • συσπείρωση και οργάνωση του παγκόσμιου Ελληνισμού σε ανεξάρτητη και αυτοδύναμη βάση με σκοπό την αναπαραγωγή και τον επαναπροσδιορισμό της ελληνικής ταυτότητας και
  • την παγκόσμια προβολή του ελληνικού πολιτισμού και του αξιακού του πλούτου ως πρόταση ζωής και ανθρωποκεντρικής οργανώσεως των Δυτικών κοινωνιών, τουλάχιστον.

Το συμπέρασμα είναι,ότι, αν θέλουμε η κρίση που περνάμε, να λειτουργήσει ως ελατήριο εκτινάξεως σύσσωμου του Ελληνισμού, θα πρέπει όλοι μας να συστρατευθούμε και ο καθένας μας να επιλέξει το επίπεδο, στο οποίο θα δραστηριοποιηθεί.

Είμαστε μικρός λαός, δεν περισσεύει κανείς.

Θα πετύχουμε , αρκεί να πιστέψουμε στις ατομικές και τις συλλογικές μας δυνάμεις. Από εμάς εξαρτάται.

filippidis103@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου